Sunday, September 14, 2008

masihkah ada ruang KEAMPUNAN ALLAH buat diriku..??

salam Ramadhan alMubarak..
kali ni ana nk bercerita tntg kisah seorg shbt ana yg kini tgah dilanda dilema gelombang iman yg agak goyah dan terhuyung hayang ditiup angin kenangan silam yg myb pdnya adlh suatu pngalaman hitam dan amat pahit utk dia telan berseorangan,..moga Allah tunjukkan jalanNya pd insan ini dan diberi kkuatan utk terus istiqomah dlm mperbaiki iman dan diri, insyaAllah..amin..

sedih dan agak terharu ana mdgr pengakuan yg begitu jujur dan ikhlas dr hatinya (by sms la), menceritakn srba sdikit peristiwa hitam lampau yg telah mghantui dia skrg ni,..wlaupun kini dia insyaAllah wal hamdulillah diberi hidayah oleh Allah untuk bertaubat dan berusaha kpangkal jalan serta dlm proses mndalami ilmu2 iSlam Skit2 dgn belajar mengaji, mghadiri majlis2ilmu yg ada..alhmdulillah..

msti antum nk tau lbih lanjut ape yg berlaku pd gadis ini...terlebih dahulu, ana pohon berbyk2maaf pd shabt ana ni..bukan niat ana nk mmbuka aib anti dsbgainya..pd pikiran ana, mgkin perjalanan hidup anti dpat dijadikan iktibar dn pengajaran pd shbat kita diluar sna yg masih buntu utk jumpa dgn jln utk b'Taubat kpd Allah..jika ada yg masih keliru utk berhijrah kearah 'hasanah'(kebaikan)..moga mereka adlh diklgn golongan yg 'mencari' jalan Redha ILAHI..insyaAllah..
apa yg sbnrnya ygmghntui jiwa insan ini..?lets read her sms..
1st sms..
slm, anti..along(*bkn nama sebenar) ada problem la..alg rasa tmpat yg sesuai utk alg is tempat pemulihan akhlak jer, tp along tak sampai hati nk wat family alg hampa dgn alg lagi..alg dh banyak wat dosa sbnrnya,along malu...dosa yg along wat amat mnjijikkkan n wat along rsa terseksa smpai sekrg. along xnk pandang blakang dlm usaha nk bertaubat ni tp memg susah along nk lupakan .......tadi, along dh kena maki hmun. Along kena ckap mcmana pun Babi bertudung haram tetap haram. along betol2rasa hina sbb dulu alg memg pnah lakukan bnda paling di laknat tuhan.along sbnrnya malu nk berterus terang ngan anti, tp along harap ada org dpt bg along kkuatan utk alg teruskan hidup, nk luah kat kakak along, alg malu...
2nd sms..
malu r anti..ingat sume tu wat along rasa xnk idup jer, along malu rasa diri ni hina...along nk mengaji. bila along solat,xpandai baca doa, xpandai zikir apa..along rasa terseksa, xtau cmne nk minta ampun kat tuhan..along rasa diri alg hina lbih2lg bila pompuan tu maki alg ni jijik,mcmana pun kalau pkai tudung..xsangka plak bnda lama timbul balik, saat tu idup along ni masih samar2. Terseksa jiwa along kena maki2, kna ckap jijik, bila ingat dosa along dulu..sbb dulu along pnah jd 'L**B**N...'
Slah along juga gi bhubung blek dgn kawan2 lama n org yg tak spatutnya..along mnyesal, along tak sanggup nk balik umah.erm..along tido jer tak tau nk wt ape, sakit pale bila pkir bnda ni. fkir2..org tu lbih hina , buang masa sakit ati dgn dorg..huh, malu nk citer ngan anti ni sbnrnya..
3rd sms...
ms form 5 lg along dah pi jauh dlm dunia L**B**N..alg dgn sorg pompuan, n akhirnya dia tinggalkan alg sbb couple dgn pompuan lain yg lbih nmpak lelaki, sbb dulu along ni bknnya tomboy..bila along lari dr sume tu, sanggup brhnti skolah sparuh jaln STPM n tinggalkan kawan2 n sume bnda yg kaitan dgn idup lama along tpi slma 2 tahun tu juga alg dihantui rasa jijikan n alg hanya merosakkan dan mnyakiti diri along sndiri...bila along smpai kat cni, alg baru ada ksedaran xnk dihantui dosa tu lagi n nk b'ubah jd baik n along cuba berdepan dgn bekas L**B**N along..alg try tanya kabar dia sbb alg dapat tau di tgah ada big problem dgn kwn lama along n alhmdulillah akhirnya dia trime juga along sbg kawan balik walau 2tahun klami memg tak berhubung slama ni. skarang along dpt hidup dgn tnteram, along xnk terus dibebani rasa jijik tu kalo trus memusuhi dia n dihantui rasa berdosa. kami xleh kerap berhubung, tp punkid yg berkapel dgn dia tu plak tpn maki2along...ckp along mcm2! along rasa hina plak. xtau cmne nk berdepan dgn sume ni lagi..dulu cukupla byk bnda yg along hadapi.
utk along yg ana kasihi kerana Allah..ketahuilah, bhwa rahmat keampunan dan kasih sayang Allah masih terbuka luas utk along, dan juga insan yg pnah mengalami peristiwa yglbih kurg sama dgn along..jgn la mudah berputus asa dr rhmat Allah.yakinlah!! Allah snts rindu utk mndengar rintihan hambaNya,..ssghnya Dialah MAHA PENGASIH, MAHA PENYAYANG, MAHA MENDENGAR DAN MAHA PENERIMA TAUBAT...teruskan berdoa, teruskan belajar tntg Ilmu Islam., teruskan usaha anti utk mndekatkan diri pada Allah , dgn bermunajat pdNya setiap malam..tangisilah dosa2 silam yg prnah dilakukan dan berjanjilah dgnNya agar tidak kmbali ke lmbah yg hina itu lg..mohon la agr diberi kkuatan dlm mneruskan hidup ni yg snts dipenuhi dgn cabaran dan dugaan yg kdg2 dtg tanpa kita duga sama skali..ana yakin anti mmpu lakukan sume itu..insyaALLAH, ..
dan sama2lah kita berdoa agr shabt2 kita yg sedang jauh dr jalan Allah diluar sana, agar diberi ptnjuk dan hidayah supaya bertaubat dan kmbali kpangkal jalan...mdah2han...
wallahu'alam...


5 comments:

nadeeya said...

hmm..betul kata enti..selagi kita sama-sama nak ke arah membaiki diri,Allah Maha Pengasih Lagi Maha Penyayang..Pintu taubat sentiasa terbuka... :)

hikmah said...

dunia lesbian,dunia penuh mesteri.... dunia yg dinaungi oleh syaitan...dah terjerumus susah utk kembali....bantu lah mereka yg dlm ksesatan

hikmah said...

najis paling berat najis mukalazah boleh dijamak,dosa lesbn.....susah nak lupakan dosa ni.bukan mcm pompuan lain senang2 jer tukar pakwe bila dah tak suka,lesbn??? bila dah pegi jauh dlm khanyutan dunia mereka,susah nak patah balik. intimnya hbungan mereka,Masyallah.bila pompuan dah syg dgn couple lesbn dia kalah2 hbungan intim couple lelaki dgn pompuan.Melebihi hbungan antr suami n isteri,bak kata lirik lgu Mila af5 ke 6 enta"luar dan dalam(ehem...fhm2 lah) tiada rahsia.everthing dak share bersama. dunia lesbn,lebi bahagia senang dapat mandi sama2,ari2 dpt makn sama2,ari2 tido sama2, pendek cite...akcesori dlm2 tu pun kongsi...mana org tau dorng wat benda tu.......dosa tu syaitan tutup dengan kenikmatan,kpuasan... syukur kpd mereka yg dpt terjaga dari buaian fantasinya dunia ni... allah maha peyayang lagi maha pengasih.

hikmah said...

di mana silap nya,knp tak nak couple dgn lelaki jer... fobia dgn llaki...di mana peranan lelaki utk membendung fenomena ni,llaki tak rasa tgugat ker....tau dorng pun x kisah...bab antr dorng pun mbe ada yg"gy",fobia dgn pompuan plak.mana plak pompuan yg lebi rmai dri lelaki kat dunia ni.knp llaki suka kat llaki balik...apa nak jadi? knp jadi mcm ni?

Nur said...

VERY TOUCHING ATAS PERKONGSIAN ANTUM..SUME PIHAK MSTI SEDAR DGN GEJALA DN MASALAH NI..NI BKN MSALAH PERSONAL INDIVIDU YG TERLIBAT, MALAH, INI MASLH KITA SUME..MASALAH UMAH ADLH MSLH KITA!..ADA SATU TOKOH TU, SMPAI MKN, MINUM DAN TIDONYE PUN MASIH PK PASAL UMMAH..XSNANG DUDUK DIBUA aTNYA..KNP KITA YG DUDUK DI ZAMAN YG JHILIAHNYA YG MAKIN TERUK, BLE DUK SENG LENANG MCM TADER APEYG BERLAKU..HEMMM, BIASE LAH KAN, SLAGI TAK KNA BTANG IDUNG KITA OR SANAK SAUDARA KITA SNDIRI, KITA TAKKAN/SUSAH NK PDULI TU SUME..PLIS, PLIS,PLIS...CHANGE UR MENTALITY...!WALLAHU'ALAM.