Wednesday, March 11, 2009

mujahadah fillah...

salam mujahadah wat semua pngujung setia blog PCA dan sahabat2 spejuangan ana di medan Borneo esp di UiTM. agk terasa nikmat kepenatan hari ni, insyaAllah wal hamdulillah..
coz baru balik dr meeting JKS di masjid td.abis dlm kol 10 lbih.dgn hujan yg renyai2, ana menapak pulg ke umah dgn hati yg tenang bermujahadah..pulang keseorangan bertemankan 'kekasih hati' (Allahu rabbi) dcc.subhanallah..terasa nikmat kepenatan bjuang di jln Allah.
Setelah skian lama jks menyepi, kini kmbali mncul berjuang kmbali dlm mngadakan program2 Islamic di uitm ni.insyaAllah..bkn ape, ada je dan baru je terima komen dr shbt2len yg mngatakan JKS agk pasif this sem interm of mganjurkn program2 islamic la.wallahu'alam.ana nk counter back balik pn, di luar bidang kuasa pnuh dr ana, cma 'afwan kathira dr ana;mwakili yg lain..jika ada kekurgn atau kelemahan dlm pngurusan kami smda dlm organisasi mahupn personal management utk menganjurkn prog2islamic dgn lbih byak. coz byk factor mgkin yg mnyebabkn kurg aktv utk kami adakan bg sem ni. mgkin salah1nya, dsbbkn oleh kekangan masa. kbtulan sem ni, is short sem actly dn agk pyah utk determine appropiate time2held any actvty.wallahu'alam..
tp dr ape yg di komen spt tu, ana trasa yg shbat2 kita di luar sana sbnarnya masih ada lg dahagakan program2 islamic ni diadakan scra proaktif'ly di Uitm ni.masyaAllah.. jazakumullah wat antum yg snts support JKS/UNIT AGAMA dn pnganjurannya either scra lgsung ataupn tidak lgsung.insyaAllah, mg komen perbaikan ini dpt kami ambil utk dpbtulkn dr smsa ke smsa, insyaAllah..
dan insyaAllah, utk progam terdekat yg plg dekat ni, adalah PROGRAM MINGGU CINTA RASUL(MCR).. fisrt time ana dgr nama prgram ni, ana very touching and felt so sweeeettt... Minggu cinta rasul..spt satu seruan kpda kita utk sama2 mngejar cinta RASUL dan fastabikul khairat utk mncntai Rasul dan sunahnya..huhu, spt dpt rasa kehadiran Rasulullah pd hari tersebut.he2!tp yg pnting, kita sbg umat kesayangan Nabi, harus merasakn kehadiran Rasulullah tu dlm hati kiter.baru betol n baru best!
urm, k..insyaAllah, Jumaat mlm ada Forum Ceramah Maulid Nabi.nk tau panel de sape..ha!pakat rami2 dtg utk sajian hati mcm ni.then, sabtu pagi ada program Hadrah. ana pn xtau sgt bntuk seni ni cmne.so dtg jlah utk mnyaksikan aktiviti yg leh dikatakan aktvt paling besar or paling gmpak yg JKS anjurkn utk sem ni, insyaALLAH. ptu, mlm nye plak, ada Mjlis Rasmi MCR'.nt mlm tu ada kot selingan2 persembahan nasyid.huu..~then, pnutupan at the end of the majlis.
hopefully, everything of our task,can be completed smoothly, insyaAllah..wat sume AJK yg menguruskn program ni nt, termasuk rakan2 len yg turut sama membantu, ana yg serba kekurgn ni juga mengingatkan diri ni, agar same2 meluruskn niat Lillahi Taala wa fi mardhotillah. kalau leh, xnk ada niat2smpingan len yg xsepatutnya dsertakan dlm mnganjurkn program2dkwah sbgini. bersihkan hati kita sgala pkara yg Allah xredha. sekadar peringatan..if ..from internal problem personally or problem from our internal group pn kita xdpt nk pebetulkn kan, de sgt2 effect pada keje2dkwah kita nanti dan juga the effectiveness or consequences towards our target Mad'u. therefore, hopefully we can be more alert, more be aware.. hati2 dlm mnjaga hati. ha3..sama la meaning de tuuh.!hado..ape2aje lah..k, insyaAllah.
wallahu'alam bish2owaab..salam maulidurrasul wat sume umat Islam di seluruh dunia termasuk planet2len di luar sane.itupn kalo ada umat Nabi yg tersesat kt sane.hu..mane lah tau kan, wallahu'alam..k.byakka BERSELAWAT KE ATAS BAGINDA, kaji dan amalkan Sunnah2 baginda dlm amalan kehidupan seharian kita.insyaAllah.mg syafaat baginda bersama kita di akhirat nanti,mudah2n.wassalam...

4 comments:

+akufobia+ said...

malam ni punya macam best je?kuku.rakamkan boleh?kiki.tak dapat nak join.

+akufobia+ said...

hadrah tadi ada yang best ada yang tak.dengar dari jauh je.kuku.tak tahu seh pasal forum.hu.ada nama program takde masa.hade.

Nur said...

hurm..sape dtg dpt r tgok. kalo nk tgok leh, lama lg nk preview. coz kena tgu kt akhirat nt, abru ada tayangan free.hehe..soie..xdapek cek nk tolon!!

Nur said...

akk baru tau hadrah tu seni cmni.hu..ingt sejenis kuih lapis ke, bskut2 ke..ha2!

asal xtau plak.ke wat2 xtau..ngee..kn ada notis!erm.xpe, paham, sibuk sgt kot.tak pn pnat men bola ke.hehe..soie, akk gurau je.k, jz.